Απίστευτα στοιχεία φέρνει στο φως το Βρετανικό BBC σχετικά με τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως.
Από το ασιατικό τσουνάμι του 2004 έως τον τυφώνα Κατρίνα στις ΗΠΑ, την τελευταία δεκαετία έχουμε δει να καταγράφονται οι περισσότερες φυσικές καταστροφές από από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στα αρχεία, δηλώνουν οι ερευνητές.
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και τα μηχανήματα καταγραφής δεν έχουν επηρέασει σε μεγάλο βαθμό την αύξηση αυτή. Περισσότεροι από 2,7 δισ. άνθρωποι - που ισοδυναμεί με πάνω από το ένα τρίτο του σημερινού πληθυσμού του πλανήτη - επλήγησαν από φυσικές καταστροφές μεταξύ 2000 και 2010, αν και ο αριθμός των ανθρώπων που απεβιώνουν έχει μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Τι ονομάζουμε αλήθεια όμως φυσική καταστροφή;
To CRED (Κέντρο Έρευνας για την Επιδημιολογία των Καταστροφών) που διευθύνεται από ένα βελγικό πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ορίζει μια φυσική καταστροφή όταν σε ένα γεγονός χάνουν την ζωή τους 10 ή περισσότεροι άνθρωποι και 100 ή περισσότεροι επηρεάζονται. Επίσης όταν μια περιοχή κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή ζητηθεί διεθνής βοήθεια. Τυφώνες, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κ.α. είναι η αιτία το ένα τρίτο των κατοίκων του πλανήτη μας υποφέρει.
Στο video που ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που παραθέτει το BBC.
weather-experts.netΓκρίζος γάτος
Tags
Περιβάλλον